Kerst met Edes Proeflokaal

EDES Proeflokaal bereidt heerlijke kerstgerechten waarmee je zelf je menu kan bepalen of jouw Kerstmenu compleet kan maken.
De gerechten zijn te bestellen voor Kerstavond, 1e en 2e Kerstdag.

Je kunt hieronder kiezen uit kleine gerechten, tussengerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en desserts.
En als Kerstspecial hebben we een mooie gevulde kalkoen voor 6-8 personen die je in een handomdraai op tafel zet.
Wil je er een lekker bijpassend wijntje bij? Kijk bij onze wijn suggesties!

Een paar dagen voor Kerst ontvang je van ons een mail met een begeleidende brief hoe je de gerechten het beste thuis kan serveren en opwarmen. Mocht je daar nog vragen over hebben; Edwin en Aloys staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden als je jouw bestelling komt ophalen.

Bestellen kan tot en met zondag 20 december. Je bestelling kan je ophalen op de volgende tijden:
Kerstavond: 16.00 - 18.00 uur
Eerste & tweede Kerstdag: 13.00 - 15.00 uur

Feestelijke groet,

Ed’ & Es’



Bestelformulier


Bij de borrel

  • Antipasti

    Mooie vleeswaren, jonge mozzarella, gemarineerde olijven, tomaat, artisjok & krokante Parmezaanstengels van korstdeeg

    € 11,50
    -
    +
  • Jorisbol (vega)

    Met aioli, pittige humus en basilicumboter

    € 6,50
    -
    +
  • Parmaham

    Een ons Parmaham van familie Stroomberg, vers van het mes, smelt het op je tong!

    € 4,50
    -
    +
  • Huisgemaakte garnalenkroketjes

    Om thuis te frituren (niet geschikt voor Airfryer), verpakt per 4 stuks

    € 6,00
    -
    +

Voorgerechten

  • Carpaccio

    Met truffelmayonaise, Remeker kaas, rucola, kappers en pijnboompitten

    € 9,95
    -
    +
  • Wildpaté

    Met brioche brood, gekaramaliseerde appel en huisgemaakte stroop

    € 9,75
    -
    +
  • Krabmayonaise

    Met groene curry, gepocheerd ei, zoetzure komkommer en aardappelkroepoek

    € 13,50
    -
    +
  • Peer & blauwe kaas (vega)

    Salade van gegrilde peer met Nederlandse blauwe kaas en een dressing van walnoten

    € 8,75
    -
    +

Soepen

  • Wildbouillon

    Met paddenstoelen en peperroom (verpakt per liter)

    € 9,50
    -
    +
  • Knolselderij, pastinaak en truffel (vega)

    Verpakt per liter

    € 9,50
    -
    +

Hoofdgerechten

  • Hertensukade

    Met rode kool & appel, aardappelcrème en vinaigrette van spekjes

    € 18,50
    -
    +
  • Ossenhaas stroganoff

    Met eigentijdse bereidingen van stroganoff-ingrediënten. Geserveerd met aardappelgratin

    € 22,50
    -
    +
  • Snoekbaars

    Met beurre noisette van eekhoorntjesbrood, zuurkool, aardappelcrème en een saus van ossenstaart.

    € 19,75
    -
    +
  • Biet wellington (vega)

    Met palmkool, paddenstoelen, ricotta en lavas

    € 16,75
    -
    +

Desserts

  • Flensje

    Met huis gedraaid kaneelijs en sinaasappelsaus

    € 6,50
    -
    +
  • Stickey toffee

    Met whiskey karamel, lobbige yoghurt en crème fraîche

    € 6,50
    -
    +
  • Kaasplank

    Van Nederlandse kazen met huisgemaakte stroop en notenbrood van Jorisbrood

    € 9,75
    -
    +

Kerst Special

  • Gevulde kalkoen (6-8 personen)

    Gevulde kalkoen met wildgehakt, cranberry, ui, melange van paddenstoelen en wildkruiden

    (ca. € 17,50 pp)

    € 112,50
    -
    +

Bijgerechten (op basis van 4 personen)

  • Stoofperen
    € 7,95
    -
    +
  • Rode kool & appel
    € 6,50
    -
    +
  • Spruitjes met spekjes en walnoot
    € 9,50
    -
    +
  • Aardappelpuree
    € 7,50
    -
    +
  • Wildjus
    € 8,75
    -
    +

Bubbels

  • Cava de Pró
    € 15,00
    -
    +
  • Laurent-Perrier Champagne Brut
    € 47,50
    -
    +
  • Laurent Perrier Champagne Cuvée Rosé
    € 82,50
    -
    +

Witte wijnen

  • Cramele Recas Pinot Grigio

    Lekker bij de borrel!

    Een zachte droge, frisse wijn met appel, peer en citrus

    € 7,00
    -
    +
  • Montgravet Sauvignon Blanc

    Heerlijke fruitige sauvignon blanc bij de borrel

    € 9,00
    -
    +
  • Sepp Moser Gruner Veltliner Organic

    Bij de borrel: Heerlijke frisse, droge witte wijn uit Oostenrijk, met een fruitig en kruidig aroma.

    € 12,25
    -
    +
  • Viu Manent Chardonnay Reserva

    Fruitig, sappig en expressief met aroma's van meloen, tropisch fruit, citrus en een mineralige, maar zachte frisheid

    Krabmayonaise | Carpaccio | Snoekbaars | Biet Wellington

    € 9,00
    -
    +

Rode wijnen

  • Cramele Recas Merlot

    Een zijdezachte Merlot met de geur van karamel, mokka en rijp fruit. Smaakexplosie van fruit en een romige afdronk

    Bij de borrel | Carpaccio | Wildpaté |  Biet Wellington

    € 7,00
    -
    +
  • Cramele Recas Pinot Noir

    Zachte, kruidige Pinot Noir met bosbes, aarbei en framboos.

    Bij de borrel | Carpaccio

    € 7,00
    -
    +
  • Montgravet Syrah

    Vol en rond met een pittige bessensmaak en zwoele kersen. De structuur is buitengewoon soepel. 

    Lekker bij de hertensukade

    € 9,00
    -
    +
  • Zenato Valpolicella Superiore

    Een volle sappige rode wijn met aroma's van zwarte bes en kruiden. In de smaak zachte tannines en een rijpe fluwele afdronk.

    Wildpaté | Ossenhaas stroganoff | Kalkoen | Kaas


    € 12,25
    -
    +

Totaal: € 0

Persoonsgegevens